mimimi

sist jag skrev var det midsommar. Sen dess har jag väl gjort allt och ingenting. Jobbat en hel del både på subway och på mamis jobb. Inte så kul, men behöver man cash så funkar det mesta :)
Häromdagen kom min älskling sofie hem från hongkong där hon har bott i 2 år! underbart att se henne igen även om det inte blev så mycket eftersom hon åker till sundsvall imorn och kommer va borta halva sommaren, men sen får jag se henne några veckor innan skolan börjar iaf :)
Idag tog jag en fika med amanda och luren som jag inte har sett på jättelänge!
sen hände något som jag inte kan gå in närmre på men det var jävligt nice tills slutet då det väl inte riktigt blev som väntat, mer kan jag inte säga...

midsommar

Hej allihopa!
några dagar har gått sen jag skrev sist, och sen dess har det ju hunnit vara midsommar och hela köret!
På midsommarafton åkte jag ut till Yxlan för att spendera dagen med lite familjekompisar, alla var ju ändå bortresta så jag hade inget bättre för mig.
Vi kom dit vid 12 och åt lunch, spelade kubb och lite sånt. Vid 3 drog vi ner till fotbollsplanen för att dansa runt midsommarstången, hoppa säck, köra dragkamp och allt som hör till!
Träffade ett gäng 22-24åringar också som utmanade oss på fotboll på kvällen.
Alltså drog vi oss ner dit efter middagen igen beredda på en sådär lagom seriös match med dom.
Men alla spelade ju som att det gällde liv och död och man fick inte vila en sekund. Men det var ett gäng sköna grabbar man fick fightas mot så det var kul!
Efter matchen, som mitt lag vann bara tack vare mig (sajk) blev vi medbjudna ner till stranden med dom, där satt vi några timmar och snackade och krökade lite smått. Men vid 2 tyckte alla att det började bli lite kallt så vi drog hem till deras stuga ett tag och dansade runt deras egengjorda mycket tjusiga stång :)
Hade absolut inga höga förväntningar på dagen innan, men det blev riktigt mysigt tillslut och en ganska lyckad midsommar :)

en del saker kan aldrig förändras

Jag tänker på alla människor man förlorat under åren, inte bara de som dött utan även personer som betytt mycket för en under livet, som man nu inte har någon kontakt med.
Jag kan inte påstå att jag har förlorat många människor genom åren, men en del undrar man hur de skulle vara nuförtiden om man fortfarande umgicks med dem.
Alla påverkas självklart av omgivningen, och jag har tex en vän som flyttade till malmköping för ca 4 år sedan. I början höll vi kontakten och vi åkte dit några gånger för att hälsa på och även för att få lite miljöombyte. Och det kan man ju lugnt säga att det var; Med ungefär 2000 invånare kan man ju inte säga att det är en så stor stad, och det märktes tydligt!
Som i de flesta små städer ligger de några år efter gällande kläder och stil (kanske lite fördomar, men det stämmer där) dessutom visste alla vilka vi var, och när man träffade några nya fick man höra: jaså, det är ni som är 08-orna!
Min kompis, Mikaela var jag väldigt bra kompis med under halva min skolgång, men nu har vi inte pratat med varandra på flera år.. jag undrar verkligen hur hon har det nu och hur det hade varit om hon bodde kvar. Antagligen hade vårat kompisgäng inte sett ut som det gör nu, och vem vet, vi kanske hade varit bästa vänner och nästan aldrig umgåtts med någon annan.

Den personen som har varit svårast att se försvinna ur mitt liv är min morfar.
Det var för drygt 1½ år sen han dog. Han var mycket sjuk innan han dog, men han hade klarat av två hjärtattacker och flera svåra sjukdomar tidigare, så man fick nästan intrycket av att han var odödlig.
Men så kom den värsta dagen i mitt liv,
mamma hade åkt in till sjukhuset tidigare för att han hade blivit sämre. Jag åkte till skolan iaf för vi visste inte hur det skulle gå. Ungefär samtidigt som jag kom fram ringde pappa och sa att det som alla hade anat men ändå varit skräckslagna för skulle hända hade hänt.
Min älskade morfar som trots sin kämparanda hade inte orkat längre.
Även om det låg i ens tankar att det skulle hända förr eller senare så kom det som en chock.
Jag visste inte vad jag skulle ta mig till.
Tårarna började rinna nerför mina kinder, men jag ville egentligen inte åka hem, jag skulle inte klara av ensamheten innan resten av familjen kom.
Jag har tur som har såna underbara vänner som alltid ställer upp och tog hand om mig under tiden då det var som värst, men det kommer aldrig bli helt bra. För det är förevigt en del av mig som inte finns där, den delen tillhör min morfar.
Trots att han inte finns kvar på jorden så har han en stor del av mitt hjärta, och jag kommer aldrig sluta älska honom som den glädjespridare han var trots sina egna kramper.
Han har gett mig inspiration och livsglädje, ta vara på livet så länge som det går.

Tack morfar, vila i frid <3

grillning

Klockan är redan halv sju! det känns som att den är typ 4, men det kan väl bero på att jag vaknade 15.20 :P
Fattar inte hur både jag vera och laura klarade av att sova så länge! Jag vaknade visserligen en timme tidigare ocade sedan på ath väntt dom skulle vakna, snäll som jag är v'cker jag ingen utan ligger istället där i min ensamhet och kollar när de sover, muahaha :)
jaa.. ikväll (snart alltså) blir det grillning på långholmen med massa från skolan, eller rättare sagt förra skolan :S
det kan nog bli mysigt!

Känner att det bara har varit massa inlägg om vad jag gör på dagarna nu, och inga där jag uttrycker en åsikt eller skriver vad jag känner.. kan bero på att jag inte gör så mycket och därför inte får inspiration från så mycket, men jag ska bättra mig!

ciao!

människoberoende..

seeeeegt...
Ingenting händer i stockholm på sommaren, speciellt inte när det är dåligt väder. Vad finns det att göra?
Alla reser bort och här sitter man och glor på en tom dataskärm eller ser nåt skitprogram på tv.
Sjuk är jag också, jag jag kan inte dra och träna eller nåt. Det här suger och jag är beroende av människor, det kom jag på igår. Klarar mig inte med bara familjen utan att träffa nån annan i mer än ett dygn, det är inte normalt.
Hur ska jag klara mig en hel sommar?

Håkan <3

tjoho!
Idag blir det nog en lugn dag. Mormor kommer hit snart så då måste jag väl vara lite social med henne, sen ska jag nog träffa Vera och Luren ikväll, får se om jag kollar på matchen med dom eller hemma innan, måste ju se den och jag vet inte hur stora fotbollsfans dom är (dom satt på balkongen och kedjerökte hela förra matchen) men vi får se...

Igår var jag på grönan och såg Håkan :D Det var såklart jättebra, men jag måste verkligen lära mig texterna till de nya låtarna innan arvikafestivalen, det är sjukt tråkigt när man inte kan dom! Var där med Miranda, Lena, Hanna, Hedwig, Jessla och Sandra och Lovisa ett litet tag så det var mys att träffa dom igen, det händer ju inte allt för ofta.
Jag och Miranda smider även planer på att ha en liten reunion och köra en favorit i repris på vad som hände för 2 år sen när sofie kommer hem, det skulle va jävligt kul! samma gäng, samma place och så får vi se vad som händer denna gång :)

pusshej!

hej!

Har nyss tagit min dagliga vitamin-dos och försöker nu klura ut några kvällsplaner. Inte mycket som händer på en torsdag trots att det är sommarlov så vi får se vad det blir. Ska nog träffa Vera och Laura iaf :)

Två dagar har redan gått av sommarlovet, det är ju helt sjukt! snart börjar skolan igen, deprimerande! nej nu ska jag tänka positivt, jag har ett helt sommarlov kvar fullt med roliga händelser och det är typ 3 veckor kvar tills vi drar till arvika :D

ciao!

Det blir aldrig som förr

Jag har haft en klump i halsen ända sen avslutningen i tisdags. Jag kunde inte förstå att jag aldrig mer kommer gå tillsammans med min underbara klass i Högalidsskolan där jag har gått i 10 år. Det kändes inte som jag det var jag som gick där och kramade om alla underbara personer och lärare i skolan, utan det var som att jag såg det hela utifrån någon annans perspektiv.
Dagarna efteråt har det nu börjat gå upp för mig att det faktiskt var jag som stog där och för kanske sista gången såg några av dem. Det känns hemskt och jag kommer verkligen sakna alla grymt mycket.
Men det värsta med att börja gymnasiet är nog att jag inte kommer kunna träffa mina allra bästa vänner varje dag som jag gör i vanliga fall. Vi gör verkligen allt tillsammans och umgås varje dag i skolan, efter skolan och spenderar varje helg tillsammans. Om någon av dem är sjuk i mer än en dag saknar jag dem och på sommaren när alla åker bort är det olidligt. Hur ska det då gå nu när alla kommer vara utspridda över hela stan och ha olika scheman?
Vi kommer ju självklart träffas, men det kommer ju inte bli samma sak...
Nu har klumpen i halsen löst upp sig, tårarna flödar och det gör ont inom mig.

Dags att ta mig samman och dra mig iväg till Vera tror jag, klarar inte av att vara utan dem en kväll till.

2 år, 3 månader och 2 dagar kvar

Shulululu!
Kom nyss hem från en studentmottagning hos Elias och la familia. Det är nästan alltid trevligt när de har små tillställningar där och så var det även denna gång. Saknade madde bara som brukar var där, sjukt längesen vi sågs!
Det ända som var jobbigt var väl att jag var den enda ungdomen där som var under 18, så alla drack och rökte, men eftersom min mamma satt några meter ifrån tyckte jag inte att det va en så jävla bra idé att göra det då även om jag blev riktigt sugen! Jag stod iaf emot suget och sitter nu här nykter och med nikotinsug "/
aja, nu ska jag väl försöka ta mig kraft till att göra nånting innan jag slocknar.


skolavslutningskvällen

Godmorgon!
Känner mig kanske inte riktigt på topp idag efter gårdagen.
Först drog vi och kollade på matchen hos Siri, 2-0 till Sverige :D
När den var slut mötte vi upp några andra från skolan och drog iväg till långholmen. Fick med oss alla till nostalgistället, men väl där får jag ett samtal från amanda där hon säger att de har blivit tagna av polisen och att de nu var påväg mot oss. Panik bröt ut och alla började gå därifrån eller kuta upp i skogen och gömma allt man hade att dricka.
Men inga poliser dök upp och så drog vi iväg till stranden..
Där möttes vi av en hel del gamla högalidare och en del från Maria- och sofiaskolan.
En del ville tydligen svalka av sig lite och tog ett dopp i vattnet, men pga min förkylning jag fick senast jag badade skippade jag det.
Istället minglade jag väl runt där i några timmar innan jag drog hemåt vid 2-tiden.

Ikväll blire studentskiva hos Elias, då är det väl bara att köra igen, nu när mina päron har lite mer koll på hur allt ligger till :P

"just idag är jag stark"

Jag är ruskigt förkyld just nu, det suuuuger. Jag ska nämligen parta sönder ikväll efetrsom det är avslutningskväll. Det kommer väl sluta med att jag sitter nere på långholmen och gråter halva natten för att jag kommer sakna alla så äckligt mycket.
Det lät nog oerhört fint när vi sjöng i kyrkan och jag knde verkligen att min falska hesa stämma flödade ut över kyrkbänkarna, men dom fick sig iaf ett gott skratt för jag var nog inte den enda som skrek ut "just idag är jag stark"

Någon som har en dunderkur mot förkylning så att jag kan bli frisk på några timmar?

9c <3

SOMMAAARLOOOOOOOV!!!

Avslutningen är över, grundskolan är över, tiden i högan är över.
Men ändå känner jag mig inte så jävla glad.. jag vill verkligen inte lämna min klass! De tre senaste åren har både varit de bästa och de värsta i hela mitt liv, men jag har alltid haft mina bästa vänner som har ställt upp för mig och alla de sköna personerna i min klass som har lyst upp skoldagarna och har gjort dem uthärdliga.
Vi är nog är skitjobbig klass för lärarna och har nog aldrig varit lätta att ha och göra med eller få tysta. Men gemenskapen och sammanhållningen i våran klass är nog något som lärarna aldrig skulle kunna drömma om att ha i sin klass och det gör oss verkligen speciella. Jag kommer verkligen sakna alla galet mycket och alla minnen som vi har tillsammans är förevigt samlade i mitt hjärta.
Varenda en av de 31 eleverna i 9c betyder mycket för mig och även om jag inte umgås med alla är det en skön stämning och jag känner verkligen att det aldrig är stelt mellan några. De är alla en del av mitt liv och kommer alltid att vara det.
Jag ser fram emot att börja gymnasiet och träffa nya människor och verkligen börja om på nytt, men det är med ett tungt hjärta och tårarna rinnande ner för kinderna som jag lämnar 9c och Högalidsskolan bakom mig, föralltid.


9 juni 2008

Idag började dagen på Långholmen med klassen, där satt vi i några timmar och gjorde absolut ingenting.
Sen drog jag och brudarna iväg till stan. Jag skulle hitta en klänning till avslutningen imorn och dom behövde lite smink och shit.
Efter nån timme drog dom iväg hemåt och först då började mitt intensiva letande..som vanligt.
Hittade iaf en typ blommig från zara som åkte med hem och en kofta till från salt.
Nu är allt klart inför imorn då jag ska vara i kyrkan 8.30 för en sista avslutning i Högalidsskolan.

Btw så är min förkylning fortfarande lika hemsk men jag hoppas iaf på att kunna sova lite bättre inatt så att jag är taggad imorn kväll då vi först ska kolla på matchen hos nån och sen dra till långholmen med resten av skolan..

puss!

sista dagarna i högalid

Hallåååå!

Är sjukt förkyld och håller på att hosta upp allt som befinner sig i min mage känns det som. Men såklart hindrar det mig inte från att dra till Långholmen imorn med klassen, det är ju trots allt sista dagen med gänget.
På Tisdag har vi skolavslutning som börjar i kyrkan med lite sång, tal och andra uppträdanden, sen drar vi oss till klassrummet för lite fika och betygsutdelning.
På kvällen är det snack om att dra till Långholmen som vanligt och krökamed alla i skolan.
Sen på Onsdag ska jag på studentfirande.
På torsdag kommer jag antagligen få göra nåt som jag har längtat efter i typ 2 år, men kan inte avslöja vad det är..

Det är vad jag har planerat den här veckan :)

helgen

orka att dom ska byta plattform på bloggen precis när jag har som mest skrivglädje och inspiration. Nu är den borta när bloggen väl funkar igen.

Kan väl iaf säga att jag har haft några hektiska dagar i sträck nu. Började ju med vårbalen, sen i torsdags drog jag och vera ut och fick med oss några andra, sen sov vi hos oscar.
Igår var mina päron borta, så då drog vi hit lite folk. Det var grymt mysigt och jag blir bara mer och mer sorgsen över att jag inte kommer få se dom där människorna lika ofta och på samma sätt om ett tag. Visst att man kommer träffas, men det blir ju inte varje dag som nu..
Imorse vaknade väl de flesta med huvudvärk och lite illamående, men efter nån timmes sömn i solen kändes det lite bättre.
Pallade verkligen inte kröka eller nåt idag, så det var perfekt när lena ringde och frågade om jag ville med ut på en promenad, precis vad mina krafter gick för..

Jag vet att jag har skrivit det i varje inlägg den senaste veckan, men jag älskar verkligen min klass och tanken på att vi skiljs åt om två dagar gör mig tårögd.

 Här är en bild på min sexiga klass från vårbalen

vårbal

Det var ett trött och slitet gäng från 9c som stapplade sig till skolan imorse. Sömntimmarna hade inte blivit många för de flesta och baksmällorna dunkade i huvudena. Anledningen till detta var balen som gick av stapeln igår. Det började vid halv 6 på skolgården med fotografering och grejer.
Sen var det middag och lite uppträdanden, bla så gjorde mentorerna några riktigt roliga sketcher om klasserna vilket var mycket uppskattat!
Jag och siri sjöng våran låt om klassen som vi skrev på musiken. Fick en hel del kommentarer från lärarna efteråt om att de skulle spela upp den för mina päron o grejer :P
Vid nio var middagen över och efter en liten rökpaus drog vi oss upp mot balettsalen för dans. Blev en vals med Albin och sen lite random..
Drog från skolan ganska tidigt för det var ju ganska segt och så, men våran klass började att dra iväg till långholmen dit resten kom efter en stund.
Där satt vi i några timmar och det var skitkul att umgås lite med folk i skolan som man aldrig ens snackar med annars. Blev även ett ofrivilligt dopp för mig efter att jag skulle hjälpa en annan tjej upp som hade ramlat i vattnet, tänk vad man får stå ut med trots att det var en god gärning från början.

Vid halv 3 började det bli rätt tomt så vi drog med några killar till Älvsjö. Tuben hade ju slutat gå så det tog typ en timme att åka dit. Väl hemma hos Alex där vi hade tänkt sova så gick det ju inte så bra för mig att sova pga vissa anledningar, lite jobbigt menmen. Sov kanske i 20 min innan vi skulle upp igen för att dra tillbaka till skolan. Drog till seven först och käkade lite, sen låg jag och sanna på skolgården i nån timme och sov innan vi började.

Idag har vi bara städat i skolan och lämnat böcker och sånt. Nu har vi bara klassens dag på måndag och så slutar vi på tisdag, omg!

nu håller jag på att somna så vi avslutar här, ciao!

gotland 08 med 9c

Hallå!
Vi är tillbaka från Gotland, men jag har haft så mycket att göra sen jag kom hem att jag inte har hunnit skriva, nu ska jag dock dra igenom hela resan dag för dag, det var heeeeeelt underbart!

Torsdag: Klassen möttes vid södra station för att ta pendeln till västerhaninge, alla var taggade till max trots att vi var rätt trötta redan då. I V-haninge var vi tvungna att ta buss till nynäs där båten avgick.
Båtresan bestod av pokerspel och film-tittande i barnrummet.
Vi kom fram till Gotland vid 3 och tog en buss från Visby till Björkhaga strandby där vi skulle bo.

Stället var supermysigt och består av massa små stugor precis vid vattnet. Det fanns även en pool som hörde dit som blev klar under vår vistelse.
Husen var gulliga och riktigt fräscha, allting var nytt och det fanns diskmaskin, vattenkokare och allt man behöver. Innan middagen tog vi en tur ner till stranden där några badade medan vi andra bara drog omkring och chillade.
Redan efter middagen satte vi igång med alla våra planer och körde klädpoker (jag förlorade) och snurra flaskan!
Sen drog vi igång en brasa där vi satt ett tag och lyssnade på hampus & arvids musikal och sjöng lite grann. Blev även ett nattdopp i havet vilket var underbart!

Fredag: Största delen av klassen åkte iväg till ett vattenland en bit bort, men pga vissa omständigheter stannade jag och några kvar hemma och låg och stekte i solen istäället. Tog även en promenix till Klintehamn 3 km bort och bunkrade upp inför kvällen, fast sen pallade vi inte gå tillbaka så en pappa fick skjutsa oss :P
Början av kvällen var ganska seg, de flesta låg och kollade på film i våran stuga eller satt utanför och rökte vattenpipa.

Lördag: sista dagen, alla pressade sönder i solen med sololjan i högsta hugg för att bli riktigt bruna vilket ledde till en tomatröd färg på de flesta. Till middag blev det grillat som klassen gjorde tillsammans.
Kvällen bjöd på en massa kul grejer! Först satt vi ute med vattenpipan som vanligt tills det blev för mycket myggor, då drog alla in till stugorna eller spelade lite fotboll. Blev lite snurra flaskan på lag den här gången och jag kan väl säga att det spårade ut lite tillslut och det blev ganska trångt i killarnas sovrum tillslut, vi behöver inte gå in på mer detaljer :P
Siri var kvällens fyllesvin och ragglade runt lite här och där, tror att hon ångrar sig lite nu..
Nattens underhållning bjöd Arvid på med sina danser och sitt sagan om ringen-snack.
Jag, Hampus, Mary, HP och Arvid höll igång därinne ett bra tag men runt sex la jag och mary beslag på Hampus säng där vi sedan vaknade upp 2 timmar senare av att folk ropade på oss att gå upp och städa.

Söndag: Hemresedagen, alla var tröttare än någonsin, sorgsna över att behöva åka hem och glada över att ha haft såna underbara dagar tillsammans.
Vi packade ihop alla grejer och städade ur husen. Sen tog vi lite gruppbilder innan det var dags att ta bussen in till Visby igen. Den här busslesan blev nog lite mer tystlåten eftersom de flesta satt och halvsov.
I visby strosade vi runt i nån timme och käkade glass och mat.
På båten blev det mycket pokerspel och godisätande under de tre timmar som resan var.
Vi kom fram till stan vid 9 och där hämtade mamma upp mig.

Det var en helt sjukt rolig resa och sammanhållningen i våran klass har blivit den bästa ever! Nu kommer det bli ännu jobbigare att lämna dessa fantastiska människor på Tisdag.. Tänk att ha sett dem varje dag och nu kanske aldrig mer se vissa av dem.

jaja, nu är det här inlägget galet långt så jag ska sluta skriva.. måste bara säga att jag har bal idag också, jag hoppas att det blir skitkul! Bye

RSS 2.0